Legújabb híreink

KIFOR stadion Mezőség ma
0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Nem a legjobb körülmények között kezdődött a IV. liga tavaszi idénye. Mint soha, két mérkőzéssel kevesebbet bonyolítottak le a hétvégi 15. fordulóban, mindkettőt a pályák minősége miatt.

A szamosújvárnémeti pályára kiirt Désaknai Minerul 1947 másodcsapata és az Alsódetrehemi Unirea közti találkozót eredetileg a bányászok a Megyei Labdarúgó Testülettel szembeni adóssága miatt halasztották el, de közben 24 órával a kettejük közti összecsapás előtt a vendégeket értesítették, hogy mégis a játéktér az ok, a sáros talaj nem engedi meg, hogy egyáltalán használják. Ugyanez volt az oka a Nemeszsuki Speranţa– Szamosújvárnémeti Vulturul meccs elhalasztásának is. Ebben az esetben is a pálya körül forgott minden, a hazaiak idejében értesítették a Megyei Labdarúgó Testületet, a múltheti havazás következtében használhatatlanná vált a gyepszőnyeg. Az alig kezdődött el a visszavágó és a IV. ligában máris vannak problémák.

Az őszi menetben gyengén szereplő Tordai Sticla Arieşulnak otthon sikerült legyőznie a táblázat 3. helyét elfoglaló Aranyosegerbegyi Victoriat. Az eredmény 3-2 (2-1) volt a többnyire ifikből álló hazaiak javára. A győztesek góljait Băeţan (5. Perc) és Vereş (45., illetve   55. perc) rúgták, míg az esélyesebb alakulattól Sur (24.perc) és Bondor (80. Perc) tűnt ki két találattal. A hazaiak még egyszer betaláltak az ellenfél kapujába Oltean révén, de a gólt les híján nem adta meg a játékvezető. A tordai gárda úgy látszik merész tervekkel vág neki a tavaszi szezonnak, legalábbis a hétvégi sikerük ezt igazolja.

Megszenvedett a három pontért a listavezető Tordaszentmihályi Arieşul. Eredetileg könnyűnek igért párharcot alig 3-2 (2-2) arányban nyerték meg a „palántákkal” pályára lépő Szászfenesi Academia de Fotbal együttessel  szemben.  A gólokon Busuioc, Mărie és Pârţică, illetve Safta (2) osztoztak. A szoros eredmény meglepő, de meg kell jegyezzük, az Arieşul csatárai (főleg Mărie) tucatnyi gólhelyzetet hagytak ki, meg aztán két kapufát is lőttek!

A forduló másik két összecsapásán a következő eredmények születtek: Mihai Georgescu Jövő – Magyargorbói Viitorul 8-2 (4-2) és Nagyiklódi Unirea – Szamosújvári Aletic Olimpia 2-1 (0-0).

A táblázat élén nincs változás: 1.  Tordaszentmihályi Arieşul – 42 pont. 2. Szamosújvárnémeti Vulturul – 34 pont, egy meccsel kevesebb és 3. Aranyosegerbegyi Victoria – 31 pont.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: