Legújabb híreink

Bánffy-kastély EURO 2024 román kupa Lászlóffy-ház válogatott
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Az új bajnokság kezdetekor a Désaknai Minerul 1947 vezetői még a II. ligába jutásról álmodoztak, ahogy telnek a fordulók úgy vesztik el az értékes pontokat. Így történt a hétvégi 4. menetben is, amikor a bányászoknak aránylag könnyű meccsük kellett volna legyen a táblázat utolsó helyezettjével, az újonc Biharszentandrási Crișul ellen lépett pályára, igaz idegenben. Az otthoni számítások nem váltak be, a Dési együttes meg kellett elégedjen egy sovány pontocsakával, 1-1, ami édes kevés ahhoz, hogy tartsa a lépést   élvonalbeli társaikkal.

Amint az idény első három mérkőzésén is beigazolódott, Dan Şomcherechi edző tanítványai megszerezték a vezetést, hogy aztán szünet után gólt kapjanak.

Az első félidőben a désiek uralták a játékot, a 24. percben megszerezve a vezetést Septimiu Kolbász tizenegyese révén. Térfél csere után, azonban, akarva-akaratlanul átadták a kezdeményezést a hazaiaknak, akik élvezve a népes szurkolók biztatását egyre több helyzetet alakítottak ki. Végül is a bihari alakulatnak sikerült kiegyenlíteni, méghozzá Ion Hora révén, aki kb. húsz méterről lepte meg a désaknai hálóőrt, akinek egyszerűen nem volt mit tennie a bombalövésnél. Addig is a hazaiak voltak fölényben, sőt, az egyenlítés után is többször dolgoztak ki jobbnál-jobb gólhelyzetet, de a bányászgárda pontosan védekezett, megmentve a számukra nem nagyon biztató pontocskát.

A fordulóban hazai pályán elvesztett zilahiak elleni összecsapás után a csapat még mindig nem rázta meg magát, e hétvégén a révkolostori pályán megyei rangadón a Kolozsvári Sănătatea együttesét fogadja, újabb komoly erőpróba számára.

A Minerul 1947 felállása a  biharszentandrási mérkőzésen: Bogdan Moga –  Mihai Maxin, Emanuel Negru, David Milchiş, Darius Mureşan – Ionuţ Paşcu, Mihai Onicaş, Sebastian Bentan, Raul Vitan – Septimiu Kolbász, Rareş Babiciu. Edző: Dan Şomcherechi.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: