Legújabb híreink

Bánffy-kastély EURO 2024 román kupa Lászlóffy-ház válogatott
0 0
Read Time:2 Minute, 36 Second

Sorozatos veresége után, az Atletic Olimpia a hétvégén Nemeszsukon 1-1 (1-0)-es döntetlent ért el a helyi Speranţaval szemben. A vendégek gólját Radu Trif rúgta.

A hétvégi 8. fordulóban Tordán két jó képességű környékbeli csapat találkozott egymással. Az idei bajnokságot remekül kezdő Sticla Arieşul és az Aranyosegerbegyi Victoria együttesekről van szó, mindkettő az élbolyban szerepel és jogosan tekinthetjük a hétvégi menet rangadójának. A jóslat bevált, ugyanis a tavaszias időben lezajlott összecsapás megfelelt egy derbinek, még akkor is, ha a tordaiak jelenleg nincsenek a dobogón, de közel állnak hozzá. A Victoria folytatja a tavalyi évad jó teljesítményét és jelenleg is ott van a harmadik. Habár gólnélküli döntetlennel végződött a környékbeli csata, azért nem hiányzott a labdarúgás sava-borsa. Egy tucatnyi helyzete volt mindkét félnek, de a labda sehogy sem jutott be a kapuba. A „főhős” a tordai Claudiu Vereş (nem más, mint az idény jelenlegi gólkirálya) volt, aki három alkalommal is közel állt a gólhoz, de mindhármat elpuskázta.  Őt követte társa, Ştefan Silaghi, aki ugyancsak ellőtte a kitűnő lehetőséget gólszerzésre. A vendégektől Paul Cubleşannak adódtak hasonló lehetőségek, de ő sem örvendhetett a jó helyzeteknek. Így maradt a 0-0, ami egyik félnek sem kedvez.

A tordaiak közti tisztességes párharcot kihasználta a Szamosújvárnémeti Vulturul, amely három pont előnnyel megugrott a táblázat élén, még mielőtt sor kerülne a hétvégi, 9.fordulóba kiirt Sticla Arieşul elleni rangadóra, amelyen igazán eldőlhet az első hely sorsa. A „sasok” még gólarányukat is javítottak, ugyanis szombat délben saját pályájukon jól elporolták a Magyargorbói Viitorul öregfiukból álló gárdáját. Az eredmény, 9-1(3-0) mindent elmond a hazaiak fölényéről.

Meglepetést okozott, mármint nagyarányú győzelmével a bajnokságot várakozáson alul kezdő, de közben „helyrejött” Nagyiklódi Unirea. A Szamos parti együttes otthon 5-1 (1-0) arányban megverte a bajnok, Tordaszentmihályi Arieşult. Csak érdekességként említjük, Valentin Şandru a vendégek edzője a kapus Dragoş Vargat küldte a pályára csatárként, aki nem is játszott rosszul, néhányszor támadójátékával gondot okozott a hazai hálóőrnek. Máskülönben a meccs legjobb játékosai a nagyiklódi Dârjan és Pop voltak, mindketten két-két gólt szereztek csapatuknak. Az Aranyos csalódást okozott, a Torda melletti alakulat már csak árnyéka a tavalyi bajnoknak.

Nagy formában szerepel az új évadban a Kolozsvári Viitorul Mihai Georgescu ificsapata, amely a hétvégi menetben az Unirea sporttelep 1-es pályáján valósággal lesodorta a játéktérről az ugyancsak ifjúsági focistákkal felálló Sănătatea szatellit együttesét. Az eredmény 5-0 (3-0) volt, de akár duplája is lehetett volna, ha szem előtt tartjuk a „hazaiak” kihasználatlan gólhelyzeteit. Nem túlzunk, ha elmondjuk, a Viitorul Mihai Georgescu nagy esélyese az idei bajnokságnak, ha továbbra is így folytatják. Egyelőre másodikok, de Románia első Futballiskolájának, a piteşti-i Nicolae Dobrin gyermek-és ifiközpont alapítója, Mihai Georgescu mester tanítványai egyelőre a leglátványosabb játékot nyújtják a IV. ligában. Éveken keresztül ő vezette a Szamosújváron alakult, majd Kolozsvárra költözött Ardealul Futballiskolát, amelynek képviselői az országos ifibajnokságokban értek el kitűnő eredményeket.

A kullogók találkozóján, Désaknán a Minerul  1947 másodcsapata 5-0 (2-0) arányban nyert az újonc  Alsójárai ACS ellen.

A táblázat első helyét a Szamosújvárnémeti Vulturul birtokolja 21 ponttal. Második a Viitorul Mihai Georgescu 18 ponttal , mig harmadik az Aranyosegerbegyi Victoria 17 ponttal.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: