Legújabb híreink

Szék vereség női szervezet pályaválasztás vereség
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Egy bukaresti fényképész, pontosabban Dana Mitică pár évvel ezelőtt Szamosújváron átutazva, megtetszett neki az örmény kisváros és több felvételt készített róla, majd a szamosújvári származású Septimiu Socolissal közösen eldöntötte, hogy kiállítást szervez városunkban.

A tárlat megnyitójára augusztus 7-én, szombaton délután került sor. Összesen 68 fekete-fehér alkotást tekinthet meg a látogató, mindegyik szamosújvári templomokat, műemlékeket, örmény házakat örökít meg. Már maga a kiállitás cime „Utazóban Armenopolisban” sokat mond a rendezvény tematikájáról.  Természetesen, előkelő helyet foglalnak az örmény eredetű épületek, de betekintést nyújtanak a híres sétatérre is. Igazi művészeti remekművek, minden képen észrevehető a két szerző tehetsége és a valóság iránti érdeklődése, összekötve a múltat a jelennel. Ha futtában is készitették a felvételeket (hiszen csak átutazóban voltak), a rákattintás már alapos munkát jelentett. Még a megnyitón jelen levő szamosújváriak is nehezen ismertek fel néhány helyszint, habár szinte naponta elmennek előtte.

A vendégek keresték a fontos elemeket, mint például a kapuk vagy ablakok feletti feliratokat. A kiállítást Monica Pătac, a Turisztikai Központ menedszere nyitotta meg, aki miután bemutatta a jelenlevőknek a két vendéget, kiemelte a tárlat jelentőségét a kisváros kulturális és szellemi életében. Természetesen, felszólalt  a két alkotó is, akik megköszönték a házigazdák kedvességét, dicsérve Szamosújvár szépségét és gazdag örökségét.

A kiállítás augusztus végéig látogatható hétköznapokon 9:00 és 15:00 óra között, a főtéri Turisztikai Központban.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: