Gyereknap Szamosújváron

0 0
Read Time:55 Second
Kingrica a gyereknapon/📷Riti József Attila

Május 26-án, a szamosújvári Karácsony-ház, a jelenlegi múzeum udvarán szervezte meg a helyi RMDSZ és az RMDSZ Nőszervezete az első gyereknapot. A tanügyi sztrájk és a pünkösdi hétvége kezdete sem befolyásolta a rendezvényt, tele volt a rendelkezésre álló tér.

Az esemény megnyitóján a részt vevő gyerekek pecsétgyűjtő kupont kaptak, mellyel körbejárták a nyolc kézműves és játékos központot. A központokon a helyi RMDSZ női szervezetének önkéntesei és a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum diáktanácsának önkéntesei vezették a tevékenységeket. Volt origami béka készítés, luficsavarás, arcfestés, „búvárkodás”, toronyépítés, rajzolás, meseerdő, alagút és kéz-láb koordinációs feladat is. A szorgos pecsétgyűjtést a Keljfeljancsi bábszínház Mátyás király és a kolozsvári bíró című bábjátéka szakította meg. Az elfáradt gyerekeket zsíroskenyér, limonádé, illetve finom házi sütemények várták a női szervezet tagjainak jóvoltából. Az eseményt Kingrica énekelt meséi zárták.

Nagyjából 130 gyerek vett részt az eseményen, akik számos élménnyel gazdagodtak. Az őket kísérő szülők számára is kellemes esemény volt, alkalom a találkozásra. Köszönet a szervezőknek és együttműködőknek. Megtelt a szívünk örömmel a sok apróság láttán, hisszük, hogy Szamosújváron lesz magyar jövő.

Fodor Emőke

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük