Legújabb híreink

Agnus rádió szabadnapos Minerul szórvány tanévnyító
0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second
Gyereknap: Prücskök játszóház/Riti József Attila

Gyereknap: Tékarám Lovasudvar

Tartalmas program és napsütés. Minden adott volt, hogy sikeres legyen a Téka Alapítvány által rendezett gyereknap. A nap első felében, a kérői Tékarám Lovasudvar szolgált színhely gyanánt, ahova szépszámban összegyűltek a kisgyerekes családok.

A gyereknapi rendezvényt a Kolozsvári Sétáló Bábszínház előadásával kezdődött. Terítéken a Vitéz Bakarasznyi János mesejáték volt, mely megnevettette és szórakoztatta a gyerekeket és felnőtteket is egyaránt.

A Sétáló Bábszínház története 1995-ben kezdődött a kolozsvári Apáczai Csere János középiskolában, ahol Vakvarjucska néven bábtársulatot szerveztek. 2000-ben a társulatból kiváltak az idősebbek, kik létrehozták a Sétáló Bábszínházat.

A bábjáték után, a lovasudvar új oktatója, Bíró Jocó lovasíjász bemutatta Szeder és Szamos tudományát, illetve betekintést nyújtott a lóidomítás titkaiba. A bemutató végén a résztvevő gyerekek körbevezethették a két hucul lovat.

Bíró Jocó bemutatója után a Virtus Transsylvanica Társulat zenés-táncos bemutatót tartott „Fütyülő Nyilak” néven. A bemutató keretén belül a társulat tagjai fütyülő nyilakkal lőttek a helyben felállított céltáblára. Ezen kívül, íjaztak még kötélen járva, illetve mozgó célpontokra is.

A délelőtt utolsó programpontjában a gyerekek kipróbálhattak a társulat íjait.

A szervezők a nézőtéren egy akadálypályát is felállítottak a gyerekek számára, amit kicsik és nagyok is egyaránt örömmel ki is próbáltak.

Gyereknap: Adventure Academy

A gyereknapi programok a nap második felében, a Hayak kávézóval szembeni Adventure Academy udvaron folytatódtak. Katona Annamária és Juhos Helga gyerekkoncertje dobta fel a hangulatot, majd az Ördöngös Zenekar szólistája, Szabó Boglárka mozgatta meg a gyerekeket, az általa levezényelt Prücskök játszóházban, a zenekar kíséretében. 

A táncház után kézműves tevékenységek és borkostoló is zajlott párhuzamosan. A borkostolót Vincze László borász tartotta a szülőknek, a kézműves tevékenységeket pedig: Szabó Annamária, Rariga Imola Beáta, Felszegi Melinda, Balázs-Bécsi Enikő Katalin, illetve Molnár Erika vezetették a gyerekek számára, melyek szélforgót és balerinát készíthettek, fakanalat díszíthettek, illetve beülhettek arcfestésre.

A nap záróprogrampontja Szilágyi Tóni koncertje volt, aki mostani és régebbi magyar slágerekkel szórakoztatta a közönséget.

A rendezvény a járványügyi intézkedések szigorú betartásával zajlott le, mindenki felelősen betartotta az előírásokat. A gyereknap igazi felüdülésnek számított másfél év szigorú eltiltásai után.

RJA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: