Győzött Dés, de kiesett a Liga 2-ből

0 0
Read Time:2 Minute, 41 Second
fotó: Riti József Attila

Nagy érdeklődés előzte meg a dési stadionban lebonyolított Unirea – Alexandriai CSM találkozót, ugyanis a hazaiaknak fontos volt a párharc, hiszen a bentmaradás volt a tét. Valamivel többen voltak jelen a sétatéri stadion lelátóján, mindenki kíváncsi volt a helyi csapat jövőbeli sorsára.

Ha a mérkőzés elején a klubvezetők, az edzők, játékosok és a szurkolók bizakodóak voltak, az összecsapás végén lehangoltan vették tudomásul, hiába nyertek 1-0 (1-0)-ra, mégis kiestek a II. ligából. Nem véletlen, ha a közönség egy része inkább a temesvári rádió közvetítése által az újszentesi meccset követte figyelemmel és örömmámorban reagált a Ceahlăul egyenlítő góljára, reménykedve egy következő találatban. Ami nem valósult meg, a bánságiak elérték céljukat, nekik egy pont is elég volt a bentmaradáshoz. Érdekes, Dés a rájátszásban majdnem mindent megnyert, de az alapszakaszban mutatott katasztrofális szereplés végzetes volt Dragoș Militaru edző tanítványainak.

A télen nem kevesebb mint tíz labdarúgó távozott a tavalyi évadban még az első hat között elfoglalt alakulatból, ami igazán rányomta bélyegét a gyenge teljesítményre, majd a tavalyi sikerkovács visszajövetele után már nehéz volt behozni a lemaradást. A Désieknek már körmükre égett a gyertya amikor felébredtek, de már késő volt. A következmény, búcsút mondtak a másodosztálynak és az új bajnokságban már a Liga 3-ban játszanak. Három év után elhagyják a Liga 2-t, ahol két éven keresztül tisztességesen szerepeltek és méltóan képviselték a Szamos menti klubot.

fotó: Riti József Attila

A CSM Alexandriai elleni siker után azért megtapsolták kedvenceiket a szurkolóik, annak ellenére, hogy a pillanat nem volt éppen kedvező, a gárda nem érdemelte meg a dicséretet, végül is tragédiába (mert, az is) fulladt minden akarat és jóindulat. Ami a találkozót illeti, a vendégek inkább vakációs hangulatban érkeztek Erdélybe, számukra már biztos volt a kiesés. A désiek első perctől kezdve lerohanták Iosif Cristică kapuját, de aCSM védelme jól zárt és számára csak a támadások hárítása volt a fő cél, az ellenfél kapujának megközelítése eszük ágában sem volt.  Azért a hazaiak megszerezték a vezetést, méghozzá egy tizenegyes révén. A 35. percben Alexandru Dulca középpályást felvágták a tizenhatoson belül, a bodzavásári Cătălin Drugea játékvezető jogosan ítélt büntetőt, amit Cosmin Bîrnoi pontosan értékesített.

Szünet után aztán teljesen visszaesett a játék, ismérvén az újszentesei (akkor még 1-0 volt a hazaiak javára) helyzetet az Unirea játékosai kezdtek beletörődni sorsukba, egyszerűen feladva a harcot. Közben Dragoș Militaru tréner öt cserét is eszközlőt, de hiába, a tartalékok is szomorúan viszonyultak a játékhoz. Győzött az Unirea, de kiesett a Liga 2-ből, ami, legyünk őszintén, várható volt a bajnokság első felében mutatott csapnivalóan rossz teljesítmény után.

Mi következik az Unireanal az a jövő titka. Egyelőre sem játékosa sem pedig szakmai stábja nincs a klubnak, mert mindegyikük szerződése megszűnt a csapat kiesése következtében. Úgy tűnik a csapat egyetlen alkalmazottja a klubelnök, akiről jól tudjuk, hogy semmi köze a futballhoz (https://kozlony.ro/dragos-militaru-lett-a-desi-unirea-uj-edzoje/)

Végül, megemlitjük a másodosztályt bucsúztató felállitást: Sebastian Moroz – Daniel Pop, Kereki Mihály,  Cristian Chira, Alexandru Șuteu –  Alexandru Dulca (56 Aurelian Ciuculete), Victor Stancovici, Adrian Pop 82 Tudor Telcean), Hofman Albert (68 Ciprian Călugăr) – Denis Golda (58 Alexandru Militaru), Cosmin Birnoi (58 Florin Blaj). Edző: DragoȘ  Militaru. Fel nem használt cserék: Rareș Pop – Denis Roș, Aurelian Pruteanu, Mircea Manole.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük