Ismert az A1 bajnokság menetrendje

0 0
Read Time:56 Second

A napokban a Román Röplabda Szövetség székházán megejtették az új A1 bajnokság menetrendjének sorsolását. A férfiak küzdelmében tizenkét csapat vesz majd részt. Újdonságnak számít az idei nyáron feljutott Szucsávai CSM (szerepelt még az élvonalban) és a Konstancai Academia de Volei.  

Kolozs megye képviselője, a Dési Unirea az első fordulóban hazai pályán játszik a Bukaresti Ştiinţa együttesével, majd a második menetben az újonc konstancai gárda otthonába látogat. A harmadik fordulóban már erősebb ellenfél jutott a désieknek, a sétatéri sportcsarnokban az elmúlt idény bajnokságának második helyezettjét, a Bukaresti Steaua alakulatát fogadják, jóformán az új évad első komoly játéka, de az Unirea vezetősége az új bajnokságban jó szereplést vár az inkább helybeli röplabdázókat foglalkoztató kerettől. Máskülönben, az A1 bajnokság rajtjára csak októberben kerül sor, addig csupán barátságos tornákon érdekeltek a csapatok. Többek között Désen is megrendezik az Unirea Kupát, de a hagyományoknak megfelelően nagybányai és zilahi tornákon is részt vesznek.  Addig is helyi edzésekkel készülnek a désiek az új idényre.

Az alapszakasz keretében 22 fordulót rendeznek ide-oda alapon, majd az 1-8 helyezettek és a 9 -12 helyek birtokosai külön rájátszás keretében folytatják a bajnokságot.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük