Ismét kikapott az Atletic Olimpia

0 0
Read Time:2 Minute, 15 Second

Csonka forduló volt a hétvégén a IV. ligában. Először is a Kolozsvári Viitorul – Szamosújvárnémeti Vulturul 2020 találkozót november 9-re halasztották, míg a szamosújvárnémeti pályán lezajlott Désaknai Minerul 1947 – Szászfenesi Academia de Fotbal mérkőzés a 64. percben félbeszakadt, 10-0-ás bányászvezetésnél a játékvezető végleg lefújta a meccset. Az első félidőben (akkor csak 7-0 volt az eredmény) még valahogy bírták az iramot a fenesi palánták, de aztán végleg összeestek és cserejátékosuk sem volt, így aztán feladták a küzdelmet. Ellenben, gólokban gazdag és aránylag sportszerű összecsapásokat jegyeztünk a többi mérkőzéseken.

A tordai, valamikor II. ligás meccseknek helyet adó municipiumi stadion pályáján a nyáron a harmadosztályból kiesett Sticla Arieşul a közeli Alsódetrehemi Unireat fogadta és szoros párharc után az idei őszön kitűnő formában szereplő vendégek 2-1 (2-1) arányban nyertek. A győztesek góljait Stefan Silaghi (20. Perc) és Flaviu Chişu (27) rúgták, míg a hazaiaktól Cîrgea volt eredményes a 31.percben. Szünet után az Unirea igyekezett tartani az eredményt, miközben a többnyire ifikből álló tordaiak egyre gyakrabban közelitették meg az ellenfél kapuját, de eredménytelenül.

Fölényesen győzött a másik Torda melletti alakulat, a Tordaszentmihályi Arieşul, amely otthon 5-1 (4-0) arányban bizonyult jobbnak az idei nyáron legyengült (öt alapembertől vált meg) Nagyiklódi Unireanál. A hazaiak találatait Lamah, German, Busuioc és Zbâncă (2) érték el.

Szép sikert ért el Nemeszsukon az Aranyosegerbegyi Victoria, ahol 5-0 (4-0)-ra kétvállra fektette az újonc Speranța gárdáját. A vendégektől újból Paul Cubleşan tűnt ki, aki egymaga három góllal járult hozzá csapata nagyarányú győzelméhez. A másik két találat szerzői Marcu és Bondor voltak.  

A forduló utolsó mérkőzésén Magyargorbón a Viitorul 2-1 (2-1) arányban legyőzte az idei bajnokságot gyengén kezdő Szamosújvári Atletic Olimpia tizenegyét. Annyit már most elmondhatunk, a nagy formában levő Vulturul 2020 mellett a Torda környéki csapatok uralják az idei bajnokságot, hacsak valami nem jön közbe, amint az a tavalyi ősszel is történt, a szamosújvárnémeti alakulatot objektív vagy kevésbé objektív okok miatt kizárta a Megyei Labdarúgó Testület. Azért az új idényben hiányzik a két jó képességű csapat, a Supporter 2.0 és a Szászfenesi SK távolléte.

A táblázat élén a Tordaszentmihályi Arieşul  található 9 ponttal (gólarány: 12-2), őt követi az ugyancsak 9 pontot begyűjtött Alsódetrehemi Unirea (gólarány 7-4). A harmadik helyet az Aranyosegerbegyi Victoria foglalja el 7 ponttal.  

Székely Csaba                                                                

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.