Legújabb híreink

Minerul Sportkomplexum Sulyok Tamás kézilabda állampolgárság
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second
Karácsonyi szeretetvendégség / fotó: Riti József Attila – hivatalos

A Kemény Zsigmond Elméleti Líceum adventi időszaka a karácsonyi hangulatról, az összetartozásról szól. Az iskola közössége számos programot szervez, melyeken mindenki megtalálhatja a kedvére valót és melyek összekovácsolják iskolai közösséget.

Az ünnepi időszak első programpontja az adventi koszorú készítő verseny, mellyen az általános iskolások mérhették fel ügyességüket. A verseny két részből állt, koszorúkészítés és egy kis előadás. A versenyen, melyen minden évben jobbnál – jobb produkciók születnek, az ötödikesek képviselői (Butuza Zsófia, Harangozó Andrea, Juhos Borbála és Sükösd Renáta) lettek a győztesek, akik kis előadásukon énekeltek és zongoráztak is.

  Az adventi gyertya közös meggyújtása a hétfők elmaradhatatlan programpontja. Az első gyertyát, december 4-én iskolánk legkisebb diákja, Hideg Elisabeth gyújtotta meg, a másodikat Deac Erik (8A), a harmadik gyertyát Láposi Aliz (12A) gyújtotta meg. Az utolsó gyertyát pedig, december 21-én az iskola igazgatója, Kulcsár Melinda gyújtotta meg. Minden alkalommal felléptek az iskola kórusa és az elemis diákok.

Az adventi koszorú készítő verseny résztvevői /fotó: Riti József Attila – hivatalos

December 21-én, csütörtökön zajlott iskolánk egyik legfontosabb eseménye, a karácsonyi szeretetvendégség, melynek keretén belül a diákokkal és a szülőkkel közösen készültek Jézus Krisztus születésére.

Az esemény első részében közösen feldíszítették iskolánk karácsonyfáját, ezt követően a tornateremben felléptek az elemisek, az általános iskolások és több középiskolás osztály. A diákok szavaltak, énekeltek, kántáltak és táncoltak.

Az ünnepély utolsó mozzanata a karácsonyi vásár volt melyen a diákok minőségi kézműves termékeket értékesítettek.

Az karácsonyfát Balázs-Bécsi Enikő, Bihari Levente és Molnár Tibor RMDSZ önkormányzati képviselők vásárolták és adományozták az iskolának. A karácsonyi ünnepély után a karácsonyfát az iskola a szamosújvári gyerekkorháznak adományozta, hogy közelebb hozza a karácsonyt a korházban fekvő beteg gyerekek számára.  

Adventi gyertyagyújtás / fotó: Riti József Attila – hivatalos

A Kemény Zsigmond Elméleti Líceum karácsonyi programjai lehetőséget adnak a diákoknak, hogy együtt ünnepeljék a karácsonyt, és megtapasztalják az ünnep szeretetteljes hangulatát. A programok hozzájárulnak az iskolai közösség összekovácsolásához, és segítenek abban, hogy a diákok örömmel várják a karácsonyt.

Riti József Attila

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Karácsonyi programok a Kemény Zsigmond Elméleti Líceumban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: