Legújabb híreink

Bánffy-kastély EURO 2024 román kupa Lászlóffy-ház válogatott
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second
Kéz a kézben – gyertyagyújtás / fotó: https://www.facebook.com/ritijozsefattilafoto

Kéz a kézben! Rendhagyó és hiánypotlónak bizonyult a szamosújvári RMDSZ idén először szervezett adventi gyertyagyújtása. A református templomban kezdődött az ünnepség, ahol zsúfolásig megtelt a templom kicsivel és naggyal. Onnan a negyedik osztály vezetésével a főtérre vonultak a résztvevők, ahol Rotar Izabella elnökasszony köszöntötte az egybegyűlteket, majd igeolvasás következett. A katolikus kórus éneke után került sor a gyertyagyújtásra, amit a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum negyedikeseinek rövid műsora követett. Katona Annamária moldvai imát énekelt, majd az Adventi hírnök című dal hangzott fel. Az ünnepély végén került sor a csokigyűjtésre, melyet a helyi 51 számú Czetz János cserkészcsapat szervezett: a csokoládét adományozók egy karácsonyfadíszt kaptak, mellyel feldíszítették a magyarság közös karácsonyfáját. Első vasárnap után már 123 dísz van a fán, hiszen ennyi gyűlt már össze. A csokoládékkal árva és hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát teszik szebbé.

A kötött program után a helyi magyar cégek támogatásával egy kis szeretetvendégségre került sor: pogácsa, tea, forró csokoládé, forralt bor elfogyasztása mellett örülhettek egymás társaságának a szamosújvári magyarok.

Köszönet a következő támogatóknak: Hayak kávézó, Trófea étterem, Téka Alapítvány, Hetech, Covrig bolt, Muskátli panzió, RealBike, L&E Agroteam, Sova cégcsoport, Mihálydeákpál család illetve Tasnádi Zsuzsi és János.

Várunk mindenkit jövő vasárnap is az adventi programra, hiszen együtt lenni az maga az ünnep!

RMDSZ Szamosújvár

A helyszínen készült felvételt megtekintheti az alábbi videón:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: