Legújabb híreink

Szék vereség női szervezet pályaválasztás vereség
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Január 31-ig jelentkezhetnek az érdeklődő fiatalok a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programjába. A szervezet továbbra is ingyenes, iskola mellett végezhető képzésekkel, szakmai hétvégékkel, kirándulásokkal és összetartó csapattal várja a lelkes, tanulni vágyó diákokat.

Az MCC Középiskolás Programja Kárpát-medence-szerte kínál távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló díjmentes képzést a középiskolás korosztály tehetséges diákjai számára. Erdélyben nyolc városban van jelen a szervezet: Aradon, Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön, Szatmárnémetiben és Székelyudvarhelyen.

A Középiskolás Program ingyenes online társadalomtudományi képzést kínál olyan motivált fiatalok számára, akik érdeklődnek a 20. és a 21. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, közéleti eseményei iránt, emellett angol és román nyelvoktatást biztosít az érdeklődőknek. A képzések témái között megtalálható a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint a magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzusok is. A diákoknak neves szakértők tartanak előadásokat, és olyan képességeiket fejleszthetik, amelyek későbbi tanulmányaik, karrierjük során is hasznosak lehetnek.

Az online kurzusok mellett a diákok havonta több tematikus képzési napon találkozhatnak. Az elmúlt tanévben a szakmai napok előadásai és workshopjai olyan izgalmas témakörökre épültek, mint a sport, motiváció, újságírás, politikai filozófia, irodalom, klímapolitika, önértékelés, továbbtanulás, történelem, biológia és mesterséges intelligencia, de pályaorientációs nyílt nap is várt a diákokra. A tartalmas klubdélutánok és szombatok mellett közös táborok és túrák is hozzájárultak az élményközpontú tanuláshoz, a diákok ismerkedéséhez.

Az MCC tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános iskolás és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Tudásközpont, amely a képzések mellett rendezvényeivel, konferenciáival, könyveivel a teljes magyar közösséget szolgálja.

A szervezet munkatársai örömmel fogadják a fiatalok jelentkezését, és szívesen látják az érdeklődőket az MCC-központokban Aradon, Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben. További információkért az kolozsvar@mcc.ro e-mail címen vagy a szervezet Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/MCC.Erdely) érdeklődhetnek, a képzésről emellett az mcc.ro oldalon olvashatnak.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: