Legújabb híreink

KIFOR stadion Mezőség ma
0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second
A Dési Unirea tavaszi kerete / fotó: RJA

Már kezd tragikussá válni a helyzet a Dési Unirea háza táján. A hétvégi fordulóban immár a második hazai találkozóját is elvesztette, ezúttal a Chiajna-i Concordiával szemben (0-2).  A vendégek, amint azt megérkezésük után hangoztatták, nagy reménnyel utaztak a Szamos partjára, föltétlenül a három pont megszerzése volt a céljuk. Végülis, megvalósult tervük, okosan és magabiztosan futballoztak, míg a désiek, amint azt tőlük az idei tavaszon megszoktuk csapnivalóan szerepeltek. Az igazsághoz tartozik, a szurkolók nem is vártak többet kedvenceiktől, ezt mutatja a szombati mérkőzésen helyet foglaló nézők száma is, alig kétszázan voltak jelen a lelátón, abból is majdnem fele a 80. perc tájékán elindult hazafelé. Nem is beszélünk, milyen hangulatban.

Semmi taktikai elképzelés nélkül, teljesen beletörődve sorsukba (mármint a táblázat aljában elfoglalt helyükben) álltak ki a pályára Dragoș Militaru edző tanítványai. Érdekes, a dési mester ezúttal nem volt olyan ideges a pálya szélén, mint máskor, utasításait is valahogy más hangnemben továbbította a fiúknak. Ritka eset, amikor a kapu előtti jelenetek, a két gólon kívül, teljesen hiányoztak, inkább a pálya közepén zajlott a játék. Sok volt a gáncsolás, az időhúzás (természetesen, a vendégek részéről), de azért Ene Mihai Laurențiu bukaresti nem nagyon osztogatott sárgalapot.

Az első félidőben még nyílt sisakkal játszott mindkét fél, hogy aztán szünet után mindent láthattunk a játéktéren, csak igazi focit nem. A két gól tarsolyában a Concordia beállt védekezésre és mindent megtett az eredmény tartásáért. Ne csodálkozzunk, ha a rájátszásban a sétatéri stadionban alig fog lézengeni néhány ember. Désen   mindig is igényes sportbarátok voltak, akik, ha nem is örvendhettek a hazaiak győzelmének, elvárták, hogy tiszta, látványos focit lássanak. Nohát, ez a hétvégi összecsapásról nem mondható el.

A 11. percben a chiajnaiak 17. méteres szabadrúgást végeztek a volt válogatott Gabi Torje révén, beadását a szemfüles Adrian Bălan kb. öt méterről Sebastian Moroz kapujába továbbította, a dési védelem egyszerűen csak „csodálta” a találatot. Ugyanez történ a 29. percben, amikor az ugyancsak Gabi Torje által elvégzett jobboldali szöglete nyomán Giovani Ghimfuș az ötösről rúgott gólt.

Szomorú, de igaz, az Unirea lassan, de biztosan halad a III. liga felé, még akkor is, ha még ott van a rájátszás alsóháza. A lelátón ott volt Gabi Tămaș, az U FC –nél is megfordult volt román válogatott, aki egy pár napja a Concordia technikai igazgatója. Őt gyakrabban figyelték a nézők, mint a játékot…

A désiek felállítása: Sebastian Moroz – Victor Stancovici, Kereki Mihály (68 Mircea Manole), Tudor Telcean (59 D. Pop) Denis Roș (59 Alex Șuteu) – Alexandru Dulca (59 Alexandru Militaru), Cristian Chira, Adrian Pop, Albert Hofman – Denis Golda (46 Ciprian Călugăr), Cosmin Bîrnoi.  Edző. Dragoș Militaru.Fel nem használt cserejátékosok: Rareș Pop – Marian Pruteanu, Aurelian Ciuculete, Gabriel Fulga.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: