Legújabb híreink

Minerul Sportkomplexum Sulyok Tamás kézilabda állampolgárság
0 0
Read Time:52 Second
A dési korcsolyapája / fotó: dési városháza

Nem panaszkodhatnak a dési korcsolyázók, ezen a télen is a városháza működteti a műjégpályát, a Nicolae Titulescu utca parkolójában, a sétatéri stadion szomszédságában.  A létesítményt még a tavalyi év végén megnyitották, de a napokban jelzett hideg körülményei között teljes gőzzel működtetik. Nap mint nap teltház van, egyre többen veszik igénybe a téli sportpályát, még Szamosújvárról is felkeresik, nálunk ugyanis már két éve nem működtetik, pedig lenne kinek.

A dési műjégpálya reggel 9 órától este 9:30-ig tart nyitva, természetesen hétvégén meghosszabbítják az órarendet. A belépési díj a tavalyihoz képest nem változott, felnőtteknek 10 lejt, míg gyermekeknek 5 lejt kell fizetniük, a jégfelületen való tartózkodási idő csoportonként másfél óra. Közben, félórai szünetet tartanak a pálya karbantartása céljából. Akinek szüksége van, korcsolyát is kölcsönözhet.

Désen régi hagyománya van a téli sportoknak, az ötvenes-hatvanas években a Szamos befagyott felületén koriztak a város lakói, műjégpálya csak a kilencvenes évektől kezdve működik. Míg Szamosújvárnak a megyei bajnokságban szereplő jégkorongcsapata volt, az Akarat (Voința), Désen nem űzték a hokit.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: