Nő a gyerekpénz és a nyugdíj

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Facebook oldalán jelentette be Kelemen Hunor RMDSZ elnök és miniszterelnökhelyettes, hogy elfogadták azt a kormányrendeletet, mely szerint január elsejétől, nő a nyugdíj és a gyerekpénz. Továbbá a nyugdíjasoknak egyszer járó szociális jutalék kifizetéséről is döntött a kormány:

„Ma arról döntöttünk a kormányülésen, hogy január 1-től növeljük a gyermekpénzt 600 lejre a két év alatti gyermekek és 243 lejre a két év fölötti gyermekek esetében. A nyugdíjpont értékét szintén növeltük 1.586 lejre, a nyugdíjasoknak járó szociális járadékot 800 lejről 1.000 lejre. A fogyatékkal élő személyek egy tizenharmadik, egyszeri járadékot fognak kapni. 

Természetesen a lehetőségeinkhez mérten kellett cselekednünk, a költségvetés ezúttal ennyi növekedést engedett meg. Mégis fontos ez a döntés, amelyeket újabb intézkedéseknek kell követniük, például az RMDSZ által javasolt családtámogatási kezdeményezés gyakorlatba ültetésének, amely újabb segítséget jelent majd kicsiknek, fiataloknak és időseknek egyaránt.

Egy jól működő állam szolidáris az állampolgárokkal, tiszteli és megbecsüli őket. Értékeli az időseket, a nyugdíjasokat, akik nehéz munkával építették ezt az országot. Értékeli a fiatalokat, egyenlő esélyt próbál biztosítani nekik, hiszen ők jelentik annak a lehetőségét, hogy jobb és igazságosabb lesz a társadalom, amelyben élni fognak. És értékeli a családokat is, társadalmunk, közösségünk alapját, ahol az idősebb és a fiatalabb nemzedékek között együttműködés, kölcsönös támogatás és felelősségvállalás valósul meg.”

Kelemen Hunor

Sajtóértesülések szerint a kormány befagyasztja az állami alkalmazottak béreit, kivéve a tanárok, egészségügyi alkalmazottak, rendőrök és katonák fizetése, melyek nőni fognak január 1-től. Továbbá 2022-ben újra bevezetik az utazási utalványok kifizetését.

RJA

Kép forrása:

Klemen Hunor hívatalos FB oldal

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük