Legújabb híreink

Slobozia szabadnapos székesegyház Márton nap viszhang
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second
Nyári hangverseny: Demeter Anna / fotó: Molnár Tibor

    Követve a kolozsvári példát Szamosújváron is elindították a nyári koncertsorozatot. A hétvégén igazi    élményben részesültek a kisváros zenekedvelői, akik szép számban voltak jelen a római-katolikus (ferences) templomban szervezett nyári koncerten. Az est előadói ezúttal Molnár Árpád orgonaművész és a budapesti, 15 esztendős Demeter Anna csellóművész voltak. Az utóbbi fellépése külön színfoltot jelentett e rendkívüli zenei élményben. A szamosújvári gyökerekkel (édesapja itt született) rendelkező tehetség már óvodás korában megkedvelte a hangszert és 8 évesen elkezdett cselló órákra járni. Több versenyen vett részt és mindig érdemleges helyezést ért el. Nagyszámú budapesti kulturális rendezvényt tisztelt meg, ahol sok elismerést szerzett. Az idén sikeresen felvételizett a Szent István Zeneművészeti Szakgimnáziumba. Édesapja szülővárosában első alkalommal lépett fel, a templomban helyet foglalt hallgatóság nagy tetszéssel fogadta remek játékát, a koncert végén pedig sok szeretettel és elismeréssel vették körül a fiatal előadóművészt. Mellette, fellépett még Molnár Árpád, aki a tavalyi év végén, a karácsonyi ünnepek küszöbén még szerepelt egy ugyanott sorra    került egyéni hangverseny keretében (https://kozlony.ro/karacsonyi-orgonakoncert-szamosujvaron/). Ezúttal az orgona mellett, zongorán is megcsillogtatta zenei tehetségét, erényeit. Máskülönben, őt jól ismerik a városban, hiszen évek óta irányítja és vezényli az örmény-katolikus székesegyház és a római-katolikus templom kórusait.  

Feltétlenül meg kell említenünk a koncert szerzőit és műsorszámait is: Akira Mijagawa: Jackey, Camille Saint-Saens: A hattyú, Frany Schubert: Ave Maria, Lisznyai Szabó Gábor: Ősz, Reinhold Gliere: 12 Album Leaves, no.1, Johann Sebastian Bach: Air és Tomaso Albinoni: Adagio. Igazi zenei csemege, amelyben ritkán részesül Szamosújvár közönsége. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a komoly zenének Szamosújváron is sok kedvelője van és minden alkalommal megelégedéssel fogadja a hasonló rendezvényeket.

       Molnár Árpád orgonaművész augusztus 15-én fellép Erszébetvároson a helyi örmény templom búcsúján is, majd jelenlétével megtiszteli az augusztus második fellében sorra kerülő Armenopolis művészi fesztivált. Tehát, Szamosújváron folytatódik a nyári hangversenysorozat.

Székely Csaba

Borítókép: Molnár Árpád

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: