Óriási tűz Désen

0 0
Read Time:56 Second
Tűz Désen / fotó: Răzvan Căucean

Óriási füstfelhőt lehetett látni dél körül felszállni Dés felől, a dombok mögül. Mind utólag kiderült tűz ütött ki a dési ipari telepen. A Henri Coandă utcában, egy gyár udvarában, több gumiabroncs kigyulladt, ahonnan a tűz hamar elterjedt ezért több raktár és termelőhelység is lángra lobbant és bedőld a mennyezet. Szerencsére lakóházak nem voltak a környéken.

Így látszott a tűz Szamosújvárról / fotó: Riti József Attila

A lángok eloltására nem voltak elegendőek a dési hivatásos tűzoltók, emiatt Kolozsvárról és Tordáról és Bethlenből is kaptak erősítést. A tűz oltása jelen pillanatban is tart (14:30), még mindig lehet látni a magasra felszálló füstoszlopot. A lángok eloltása után a tűzoltók majd kinyomozzák mitől gyulladtak ki a gumiabroncsok. A helyszínre egy mentőkocsi is kivonult, de senki sem igényelt orvosi ellátást.

12:30-kor extrém riasztást (RO-ALERT) adott ki a Kolozs megyei Sürgősségi Esetekért Felelős Igazgatóság (ISU). A mobiltelefonokra érkezett cellaüzenetben felhívják a lakosság figyelmet, hogy zárják be az ablakokat és szellőztetőket, illetve kapcsolják ki a légkondicionáló és ventiláló berendezéseket, mert a tűz által kibocsájtott szagok károsak lehetnek.

Riti József Attila

A dési képek forrása: Răzvan Căucean

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “<strong>Óriási tűz Désen</strong>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük