Országos rovásírásverseny Szamosújvárott

0 0
Read Time:51 Second
fotó: 51. számú Czetz János cserkészcsapat

Hétvégén, május 24-25. között, immár 24. alkalommal kerül sor Szamosújvárott a Csodaszarvas nyomában című országos rovásírásversenyre.

A Romániai Magyar Cserkészszövetség szervezésében és a helybeli 51. számú Czetz János cserkészcsapat rendezésében kiírt megmérettetés helyszíne a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum, ahol négy erdélyi megye képviselői vesznek részt az idei kiadáson.

A verseny hat kategóriában zajlik, a legkisebbek 3-4 évesek, a legnagyobb korosztály a felnőtteké. A szokáshoz híven sor kerül a korcsoportonkénti csapatversenyre is. Az idén is külön versenyszám lesz a botrovás, méghozzá két kategóriában: 7. osztályig és 8. osztálytól kezdődően. Mind a hat kategóriában az első három helyezett oklevélben és tárgyjutalomban részesül. Ellenben, minden résztvevő az eseményt megörökítő plakettel tér haza.

fotó: 51. számú Czetz János cserkészcsapat

Május 26-án, vasárnap az országos rovásírásverseny vendégei részt vesznek az egykori téglagyár kornyékén lévő tisztásban megszervezett Epreskerti Majálison, ahol gazdag és változatos program vár rájuk.

Székely Csaba

A rovásírásversenyről Kasza Tamást kérdeztük. Részletekért nézd meg a videót!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük