Legújabb híreink

Agnus rádió szabadnapos Minerul szórvány tanévnyító
0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second
Őszi évadnyitó rendezvénysorozat / fotó: Téka Alapítvány

Mint minden évben az idei évadot is gazdag programsorozattal nyitja a Téka Alapítvány, tudtuk meg az intézmény hivatalos közleményéből.

Az első programpontra, október 3-án hétfőn kerül sor, amikor 18:00 órától, az alapítvány konferenciatermében Incze János Dés – mindennapok festője címmel nyílik kiállítás Incze János festményeiből. 18:30-tól pedig könyvbemutatóra kerül sor, Benkő Levente és Szémán Emese Rózsa bemutatják a Hétköznapi Hőseink – Erdélyi iskolások írásai településük jeleseiről című kötetet. A helyszín ezúttal is a konferencia terem.

Október 4-én kedden, a Művész (?) Beugró legújabb részének meghívottja Kalmár Gáspár Gábor, kreatív producer lesz. A beszélgetést ezúttal is Debreczeni Orsolya magyar szakos tanár moderálja.

Nem maradhat el a szokásos kvízest sem, október 6-án a Hayak kávézóban a diákok (18:00) és a felnőttek is (19:30) kipróbálhatják általános műveltségüket. A kvízjátékot Sebők Tímea és Sebők Botond vezénylik le.

Péntek délelőtt (október 7, 10:00) bábszínházra kerül sor a Kemény Zsigmond Elméleti Líceumban, ahol a Sétáló Bábszínház előadja a Nap leánya, Hold fia bábjátékot. A célcsoport ezúttal az óvodások és az elemi iskolások lesznek.

Ugyanazon a napon, délután a Trófea étteremben Szabó Boglárka irányításával a gyerekek számára szervezik a Prücskök táncházát (17:00). Ezt követően, 18:00 órától az érdeklődők részt vehetnek a „Gyerekkorunk kedvenc édessége a házicsóki” című END-IBO termékkostólóra, majd pedig 18:30-tól Bikavér párbajra kerül sor. Vincze László borász szakértelme kíséretében egri és szekszárdi bikavérek kostolóján vehetnek részt az érdeklődök.

A nap és a hét retró esttel ér véget, a Trófea étteremben a Szamosújvári Live Zenekar szórakoztatja majd a nagyérdemű közönséget.

Az évadnyitó programsorozat az október 8 – 16 héten is tart: október 8-án a főtéri Béke moziban sor kerül Felméri Péter, Apa vagyok című humorestjére (19:00), október 14-én, 10:00 órától vetítik A kuflik és az Akármi című animációs filmet, október 16-án, 19:00 órától pedig a Toxikoma (18+, csak felnőtteknek szól) filmet tekinthetik meg az érdeklődök.

A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak az ingyenes rendezvénysorozatra.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Csoóri Sándor Alap, a Kolozs megyei tanács.

Partnerek: Hagyományok Háza, a szamosújvári városháza, Tóvidék Közösségi Egyesület, Filmtett – Erdélyi Filmes Portál, ill. az END – IBO.

Riti József Attila

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: