Legújabb híreink

Minerul Sportkomplexum Sulyok Tamás kézilabda állampolgárság
0 0
Read Time:2 Minute, 13 Second

Az elmúlt hétvégén elkezdődött a küzdelem a Kolozs megyei IV. ligájában is. Az új idényben két újonc is szerepel a részvevők között, az Alsójárai ACS, valamint a Kolozsvári Sănătatea másodcsapata. A volt bányászgárda (ACS) mostani képviselője nem a lejobban mutatkozott be, az első menetben hazai pályán 2-5 (0-2) arányban kikapott az Sănătatea szatellitegyüttesétől. A „zöld vírusok” góljait Prangate (2), Lazar, Alexis Paul és Bicali szerezték, míg a hazaiaktól kétszer is Rusu volt eredményes.

Gólözön jellemezte a Kolozsvári Mihai Georgescu Viitorul– Nemeszsuki Speranţa találkozót is. Nem kevesebb mint kilenc gól született az Unirea sporttelepen lebonyolított összecsapáson. A tapasztaltabb hazaiak 8-1 (5-1) arányban bizonyultak jobbnak az idei nyáron sok változáson átment alkulatnál.

Aránylag könnyedén nyertek Nagyiklódon az elmúlt idényben sikeresen szereplő Szamosújvárnémeti Vulturul labdarúgói, akik egyszerűen lerohanták a hazai Unireat és végülis 3-0 (1-0)-ra nyertek. Ezelőtt két évvel a Vulturul jelenlegi keretéből nem kevesebb mint öt játékos éppen a nagyiklódi együttesben harcolt a pontokért.

Szoros harc jellemezte az Alsóegerbegyi Victoria– Szamosújvári Atletic Olimpia meccset. A vendégek egy teljesen új felállitással érkeztek a Torda környéki községben, az elmúlt hetekben nem kevesebb mint tíz játékost szerződtettek a Désaknai Minerul 1947 másodcsapatától. Kilin Csaba klubelnök alakulata egészen más szemlélettel és, főleg, lelkesedéssel vágott neki az új bajnokságnak, kipipálva az 1-1 (0-0)-es döntetlent és meg kell jegyezzük, akár három ponttal is hazatérhettek volna, ha a mérkőzés utolsó tíz percében nem puskázzák el jobbnál-jobb gólhelyzeteiket. Máskülönben a vezetést a szamosújváriak szerezték meg Daróczi András évén, aki az 54. percben a tizenhatos tájékáról kergette be a labdát a tehetetlen Nicoară kapujába. A hazaiak a 76. percben egyenlítettek Bituleanu tizenegyesével. A közeli Tordaszentmihályon az Aranyos vidéke rangadójára került sor a helyi Arieşul és a Tordai Sticla Arieşul között. A párharc előtt mindenki a tordaiak   biztos győzelmét saccolta. A tippelés nem vált be, a hazaiak nagy erődobással és ambícióval játszottak és nagy meglepetésre 1-0 (0-0) arányban nyertek a nagy mellel pályára lépett szomszédokkal szemben.

A forduló utolsó mérkőzésén a désaknai pályán a Minerul 1947 szatellit csapata nagy meglepetésre 2-0 (2-0)-ra kikapott a tavalyi bajnokságban várakozáson alul szereplő Magyargorbói Viitorul alakulatától, igaz a Dés melletti együttesben több ifijátékost is pályára küldött Vlad Borşan edző. A III.  ligában jól kezdő gárda éppen a megyei bajnokságba beírt másodcsapatban szerepelteti a tartalékokat és az ifiközpont legjobbjait.

Az első forduló után a táblázat élére felkerült a Kolozsvári Mihai Geoegescu Viitorul 3 ponttal és 8-1-es gólaránnyal. Második a Sănătatea szatellitcsapata ugyancsak 3 ponttal, de 5-2-es gólaránnyal, míg a  harmadik helyet a Szamosújvárnémeti Vulturul foglalja el ugyanannyi ponttal és 3-0-ás gólaránnyal. Természeten, ez még csak a kezdet.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: