Legújabb híreink

KIFOR stadion Mezőség ma
0 0
Read Time:2 Minute, 26 Second

Nehéz helyzetben van a Dési Unirea. A rájátszás küszöbén a klub vezetői 18 pont megszerzését tűzte ki céljául. Az első lépés nem sikerült a legjobban, habár a hétvégén az alsóház első fordulójában a dési együttes csak egy pontot ért el Resicabányán, a CSM elleni mérkőzésen (1-1).

A találkozó nem indult a legjobb körülmények között a vendégeknek, ugyanis a Krassószörényiek már a 19. percben megszerezték a vezetést a középpályás Marian Drăghiceanu révén, aki egy védelmi hiba következtében alig öt méterről talált be Sebastian Moroz kapujába, akit éppen egyik társa takart, így egyszerűen nem látta a labdát.

Továbbra is a hazaiak rohamoztak, de a Kereki Mihály csapatkapitány irányította védelem jól zárt, minden akciójuknak ellenálltak. Az Unirea az első félidőben egyetlen egyszer közelitette meg a CSM tizenhatosát és nagy meglepetésre a 40. percben kiegyenlíttet.

A temesvári Claudiu Gaidin játékvezető szögletet ítélt a désiek javára, amit baloldalról Florin Blaj végzett el, pontos beadását pedig a szemfüles Daniel Pop fejjel továbbította a Ionuț Rus által védett kapuba.

A váratlan találat felbuzdította a Kolozs megyei gárdát, szünet előtt két perccel ugyancsak Daniel Popnak még volt egy óriási bombája kb. 18 méterről, amit csak nehezen hárított a hazaiak hálóőre.

Térfélcsere után gyökeresen változott a játék képe, Dragoș Militaru edző tanítványai valósággal megtáltosodtak, tudva, hogy csakis támadási kísérletekkel lehet megszerezni mindhárom pontot. Mindjárt szünet után rendre a frissen beállt Aurelian Cuciulete, Victor Stancovici és újból Daniel Pop révén jobbnál-jobb gólhelyzeteket puskáztak el, akár 3-1 is lehetett volna az eredmény.

A lelátón helyet foglaló nézők egyre jobban kezdtek nyugtalankodni, biztatva kedvenceiket, hogy ébredjenek fel, mert Dés teljesen átvette a kezdeményezést. Ellenben, az Unirea szurkolói (kb. tízen) hangosan biztatták a vendégeket, tegyenek meg mindent a győztes gól megszerzéséért.  Ez, azonban, nem valósult meg és elmondhatjuk, habár pontot raboltak Resicabányán a dési labdarúgók, ez édes kevés az esetleges bentmaradáshoz, annál is inkább mivel a következő fordulóban, e hétvégén az Unirea szabadnapos, miközben a kiesés ellen küzdő alakulatok játszanak.

A szombati meccs után tartott sajtótájékoztatón azért Dragoș Militaru mester kijelentette:” Még reménykedünk!” A kérdés csak az: Miben?

Végül, az Unirea felállitása a Mircea Chivu stadionban: Sebastian Moroz – Daniel Pop, Tudor Telcean (46 Aurelian Cuciulete), Cristian Chira, Denis Roș – Alexandru Militaru (46 Hofman Albert, 92 Denis Golda), Kereki Mihály, Adrian Pop – Victor Stancovici (89 Marian Pruteanu), Florin Blaj (88 Ciprian Călugar), Cosmin Bîrnoi. Edző. Dragoș Militaru. Fel nem használt cserék: Rareș Pop – Alex Șuteu, Gabriel Fulga, Mircea Manole.

Székely Csaba

További eredmények és mérkőzések

Alsóházi rájátszás, A csoport

CSM Alexandria – Újszentesi CSC 3-1

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț – FC Metaloglobus Bukarest 1-2

Tabella, A csoport

1.ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ10011-2-131
2.FC Metaloglobus Bucureşti11002-1129
3.Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița10101-1028
4.CSC Dumbrăviţa10011-3-223
5.FC Unirea Dej10101-1014
6.CSM Alexandria11003-1212

A Liga 2 felsőházi és alsóházi B csoport eredményeiért kattints a linkre:

https://frfotbal.ro/index.php?competition_id=106&season=0&serie_id=3311

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: