Tanácsülés november 25-én

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

November 25-én, csütörtökön, 14:00 órától, a főtéri művelődési otthonban tartja szokásos havi ülését a szamosújvári helyi tanács.

Az ülésnek több napirendi pontja van, ezeket soroljuk fel a következőkben:

Az első napi rendi pont költségvetésmódosításról szól. Ez azért szükséges mert csak így lehet átcsoportosítani pénzösszegeket különböző befektetésekre, vagy folyószámlák kifizetésére.

A második pontban a helyi tanács rá kell bólintson a városvezetés azon tervére mely szerint minden 50 házassági évet betöltött házaspárt 500 lejjel díjazna.

A harmadik pontban egy korábban elfogadott határozatot (17/2021.01.28) egészítenének ki. Az említett határozat az Országos Lakásügynökség (ANL) által felépített és az önkormányzat tulajdonában lévő szociális lakások eladásáról szól. A határozat három mellékletét azért szükséges kiegészíteni, mert módosult a jogi keret és több ANL lakásbérlő is kifejezte vásárlási szándékát.

A negyedik és ötödik pontokban említett határozattervezetek egy-egy, a George Enescu utcán, illetve Kérőben felépítendő családi házak részletes városrendezési tervének (PUD) elfogadását célozza meg.

A hatodik és hetedik napirendi pontokban a Vízművek (Compania de Apă Someș SA) illetve a Tetarom ipari parkokat működtető vállalkozások vezetőtanácsába kell kinevezzen egy-egy képviselőt a helyi tanács.

            A tanácsülésen két olyan ingatlan eladásáról is döntenek majd melyek az önkormányzat tulajdonában vannak és nem tud mit kezdeni velük a város. A két épület Kérőben (a termelőszövetkezet – CAP egykori épülete) valamint Hesdáton található és az utóbbinak vásárlója is lenne.

            Végül, az utolsó napirendi pont a szokásos különfélék.

RJA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük