Legújabb híreink

KIFOR stadion Mezőség ma
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second
Tanévnyitó / fotó: Riti József Attila

Nyolcadik tanév indul a szamosújvári Kemény Zsigmond Elméleti Líceumban, Montessori szavaival: „A gyermek a legtökéletesebb teremtmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét. A gyermek lelke lágy viaszhoz vagy fehér papírhoz hasonló, ahová magának a gyermeknek kell belevésni a képzeteket.”

Idén 432 gyereknek szólt az iskolakezdő csengő, őket köszöntötték hétfő reggel. Az ünnepséget Baba Vera vezette, aki felszólította Kulcsár Melinda Ilona igazgatót, hogy köszöntse az egybegyűlteket. Az intézményvezető kihangsúlyozta, hogy a mezőségi szórványiskolában a nevelő munka az oktatói munkát kiegészíti, néha talán hangsúlyosabb is. Számos infrastrukturális fejlesztés történt a nyáron, kerítés építése, focipálya felújítása, padlók újraviaszolása, melyek az iskolaközösség kényelmét és biztonságát szolgálják.

A következőkben Szamosújvár alpolgármestere, Mahalean Paul, üdvözölte a diákokat, erőt és kitartást kívánt a tanári karnak. Gratulált a szamosújvári magyar közösségnek a kiválóan felszerelt iskolához és támogatásáról biztosította őket. Balázs-Bécsi Enikő, a Téka Alapítvány nevében üdvözölte az iskolaközösséget és közölte a jó hírt- tegnap a 25 településről érkezett diáksereg beköltözött be az új kollégium épületébe. A Téka Alapítvány a magyar oktatás támogatását tűzte ki egyik céljául, ennek érdekében minden évben hozzáad az iskola értékéhez- hol anyagi, hol szellemi értéket.

A szamosújvári rendőrség képviselője után, a helyi lelkészek: Vajda Dániel a református és Küsmödi Attila a katolikus egyház képviselője, áldotta meg a résztvevőket.

Török Bálint matematikatanár adta át a Sütő György díjat, mely azon végzősöknek jár, akik 10-est érnek el a vizsgán.  Az idei érettségin két 10 osztályzatot elért tanulónk volt: Felszegi Kincső és Muresan Katika. Ők vették át a jeles matematikatanár jelenleg Amerikában élő fia által felajánlott pénzjutalmat.

Kulcsár Melinda igazgató bemutatta a tanítókat, osztályfőnököket. Az előkészítősöket idén Dániel Melinda és Kis Angéla fogadta, ők szólították név szerint az aprókat, akik büszkén vették át az iskolanyakkendőt. Fodor Viola elsős verssel bíztatta őket „összességében jó itt nagyon”.

A megnyitó ünnepség hagyományos mozzanata a kezdő osztályok tanítóinak, osztályfőnökeinek szalagfonása, József Attila Kertész leszek című versének megzenésített változatára. Az előkészítős tanítók mellett Pap Erzsébet 5. osztályfőnök, Vass Tibor és Pávai Jenő 9. osztályfőnökök fonták össze az sokszínség szalagjait az együttműködés oszlopára.

Ezt követően az osztálytermekben folytatódott a viszontlátás örömünnepe.

Vasárnap 15 órakor mindenki megcsodálhatja az új kollégiumot az avatási ünnepséget követően, melyre szeretettel várnak.

Fodor Emőke

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: