Távozik Désről Militaru

0 0
Read Time:2 Minute, 31 Second
Dragoș Militaru / fotó: Riti József Attila

Pénteken délután a Dési Unirea meglepetést okozott a labdarúgó körökben, amikor bejelentették korábbi vezetőedzőjük, Dragoș Militaru távozását. Militaru hosszú három és fél éven keresztül irányította a dési klubot, és sikerrel vezette fel a csapatot a Liga 2-be a harmadik ligából. Az idei szezonban a Dési Unirea hatodik helyen végzett. A szerződésbontást maga az edző kezdeményezte, visszautasítva az Unirea vezetőségének szerződéshosszabbítási ajánlatát, az indoklása pedig az volt, hogy új kihívások elé néz.

Dragoș Militaru 2020. január 18-án lett a Dési Unirea vezetőedzője, annak ellenére, hogy alig fél éves szakmai tapasztalata volt. Korábban 2019. augusztus 1. és 2020. január 17. között a Nagyváradi Luceafărul csapatát irányította. Désen összesen 61 mérkőzésen állt a csapat élén. Edzői karrierjét mindössze 26 évesen, 2017-ben kezdte, amikor az egykori Zsuki Unireánál segédedzőként dolgozott. Ezután következtek a Dunărea Călărași és a Pandurii Târgu Jiu csapatainál is segédedzői feladatok.

Játékosként Militaru 26 éves korig aktív volt, kezdve a Pandurii Târgu Jiu csapatában, ahol védekező középpályásként szerepelt. Ezen kívül játszott még más klubokban is, például a Minerul Lupeni, a Szilágysomlyói Silvania FC, a Gyulafehérvári AFC Unirea 1924, a Damila Măciuca és a lettországi FC Daugava Daugavpils csapataiban.     

A dési klub honlapján közzé tették a távozó edző nyilatkozatát is, melynek magyar fordítása a következő:

„Lezárult egy szép fejezet az életemben, amelyből emlékekkel és különböző, egymástól még szebb eredményekkel távozom. Úgy gondolom, hogy ez most mindkét fél számára a legjobb így. Azt hiszem, hogy ezen 3 és fél év alatt a csapattal és a stábbal együtt sikerült érzelmeket, lelkesedést és boldogságot hoznunk sok ember életébe, és elértük minden célunkat, függetlenül azoktól a helyzetektől, amelyekkel szembe kellett néznünk. Büszke vagyok arra, hogy ezek után a munkás évek után több játékos is lépést tehet a Liga 1-be vagy más magas potenciállal rendelkező csapatokhoz.

Köszönöm mindazoknak, akik megértették, mit szeretnék, és mellettem voltak ezen 3 és fél év alatt. Ide tartozom a klub, a stáb, a szurkolók és mindenki, aki körülöttünk volt, és még a legkisebb mértékben is támogatott bennünket. Sok szerencsét kívánok mindenkinek a továbbiakban! HAJRÁ UNIREA!”

Dragoș Militaru

Az edzői stábban nem csak a vezetőedző távozása okozott változást, hanem a marokkói Moundir Moussaddak segédedző szerződésének lejárta is, melyet nem hosszabbítottak meg. Moussaddak Militaru után csatlakozott a csapathoz, hasonlóan a Luceafărul csapatától, ahol Militaru segédedzője volt.

Továbbá sajnálattal kell közöljük az olvasókkal, hogy szétesni látszik az Unirea csapata, mely idén megismételte minden idők legjobb szereplését a Liga 2-ben (az 1996-1997 és 1997 – 1998-as idényekben is 6. helyen végeztek).  A jelek szerint Angelo Cocian és Dorian Railean (az utóbbi hálóőr és a moldvai válogatott alapembere) is ajánlatokat kaptak egy Superligában szereplő csapattól. Emellett több kölcsönjátékos kölcsönszerződése is lejár, és visszatérnek eredeti klubjukhoz (például Alex Militaru a Kolozsvári CFR-hez), így a klub vezetőségének komoly kihívást jelent, hogy milyen stábbal és kerettel vágjanak neki az újabb Liga 2-es idénynek, ahol minden bizonnyal a bentmaradás lesz a cél.

Maradjon velünk, kövesse lapunkat, hogy mindig naprakész információkkal rendelkezzen a csapattal kapcsolatos friss hírekről!”

Riti József Attila

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Távozik Désről Militaru

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük