Újraindult a küzdelem a Liga 4-ben

0 0
Read Time:2 Minute, 7 Second

Kéthetes szünet után a hétvégén újrakezdőtek a IV. liga mérkőzései. Ilyenkor évadzárás előtt megélénkül a harc az elsőségért, de a 20. forduló után úgy néz ki már most biztosra lehet venni ki is lesz a bajnok. Ez nem más, mint a Tordaszentmihályi Arieşul, amely a múlt hétvégi menetben is győzött, méghozzá idegenben. A kolozsvári Unirea sportbázis pályáján lebonyolított esti találkozón az éllovas a Viitorul Mihai Georgescu csapatával mérte össze tudását és 4-2 (1-1) arányban nyert, igaz a vártnál nehezebben. Az első 45 percben még helytálltak a hazai pályát élvező ifik, aztán majd szünet után be kellett ismerniük, a vendégek sokkal jobbak és ez gólokban is megmutatkozott. A győztesek góljait Gáll (12. perc), Lamah (65), Pîrţilă (70) és Mureşan (90) szerezték, míg a hazaiaktól Rusu (30) és Fodorean (48) voltak eredményesek. Ezzel a sikerrel a Torda melletti alakulat már most biztosította az első helyet, amit meg is érdemel, ugyanis az évad nagyrészét felváltva a Vulturul gárdájával ő uralta. Ami a szamosújvárnémetieket illeti, a hétvégi fordulóban 7-0 (3-0)-ra nyertek a Szászfenesi Academia de Fotbal palántáival szemben, de késő bánat, nem a gólarány dönti el a bajnoki címet, hanem az ötpontos különbség. Máskülönben, a Viitorul már ezelőtt három hete megbotlott, amikor váratlan vereséget szenvedett Nemeszsukon. Az igazsághoz tartozik, a Dan Matei edzette csapat nem is nagyon akarta megnyerni a bajnokságot, inkább az élbolyban való elhelyezkedés volt a fő cél.

Váratlan eredmény született Aranyosegerbegyen   ahol a harmadik helyezett Victoria nagy meglepetésre kikapott a szomszédos Alsódetrehemi Unireatól. Az utóbbi 3-1 (0-0) arányban bizonyult jobbnak és teljesen megérdemelten hagyta el győztesen a játékteret. A vendégek góljainak szerzői Chişu, Savu és Pîrvu voltak, míg a Victoria találatát Cubleşan érte el. Magabiztosan nyert otthon az idei tavaszon remekül szereplő Nemeszsuki Speranţa, amely 2-0 (0-0)–ra győzte le a Désaknai Minerul 1947 másodcsapatát. 

A papírformának megfelelően szerezte meg idegenbeli győzelmét a Nagyiklódi Unirea, amely Magyargorbón 4-1 (1-1)–re nyert a helyi Viitorullal szemben.

Szamosújváron két volt harmadosztályú tizenegy csapott össze, ahol a jobb fizikai erőnléttel rendelkező Tordai Sticla Arieşul 3-1 (3-1) arányban bizonyult jobbnak a tavasszal is gyengélkedő Atletic Olimpiaval szemben. A tordaiaknál pályára lépett az alig 14 éves Csulak Adrian, aki gólt is lőtt a 25. percben. Az Aranyos mentieknél még négy 15 éven alúli játékos szerepelt!

A táblázat élén a sorrend változatlan. 1. A Tordaszentmihályi Arieşul 50 ponttal 2. Szamosújvárnémeti Vulturul 45 pont A harmadik helyre felkerült az Alsódetrehemi Unirea 40 ponttal, felváltva a hétvégi ellenfelét, a 4. helyet elfoglaló 39 pontos Aranyosegerbegyi    Victoriat.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük