Legújabb híreink

Bánffy-kastély EURO 2024 román kupa Lászlóffy-ház válogatott
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second
Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum

A tavaly tavaszi, fergeteges előadás után, március 15-én és 16-án, az Erdélyi Turné keretén belül újra környékünkre látogat a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum, melynek tagjai a székelyföldi származású Baricz Gergő énekes, Nagy Zoltán gitár, Megyaszai István basszusgitár, illetve Bordás József dob és művészeti vezető. A zenekar ezúttal nem csak Szamosújvárra (március 16), hanem Désre (március 15) is látogat, ahol az Andrei Mureșanu Főgimnáziumban, 10:00 órától tartja meg zenetörténeti előadásukat.

A zenekar művészeti vezetője a magyar zenei élet egyik legkiemelkedőbb alakja. Bordás József Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett dob-művész, Artisjus Zenetanári díjas zenepedagógus, zeneszerző, a Magyar Jazz Szövetség alelnöke, a Nemzetközi Dob Mánia Tábor megalapítója és a Rajkó-Talentum Konzervatórium dob tanszakának vezetője.

Az előadás a rockzene fejlődéséről szol és elakalauzolja a közönséget a rock and roll egyik úttörőjétől, Little Richardtól, eresszen a trash metált játszó Tankcsapdáig.

Az előadás több mint tíz éve indult egy tornateremben nyári foglalkozáskor, majd ebből nőte ki a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával kezdetben évi tíz, majd évi húsz előadással.

A dési ifjúsági koncert támogatója az RMDSZ dési szervezete, fővédnöke pedig Kovrig Annamária, Dés városának alpolgármestere.

A zenekar szamosújvári (2022 május) előadásáról írott beszámolót elolvashatják az alábbi linken:

A videóra kattintva megtekinthetik azt az interjút, amit 2022-ben rögzítettünk Bordás Józseffel, a zenekar művészeti vezetőjével, a szamosújvári koncertet követően.

Riti József Attila

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Désen és Szamosújváron lép fel a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum

  1. […] A programsorozat utolsó programját március 16-án, szervezik, amikor a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum (melynek tagja Baricz Gergő is) két poptörténeti előadást is tart 14:00 órától a diákoknak, és 18:00 órától pedig minden érdeklődőnek. A Házhoz megy a Zenede Désen is tart előadást (mint ahogy erről korábban tudósítottunk: https://kozlony.ro/desen-es-szamosujvaron-lep-fel-a-hazhoz-megy-a-zenede-oktatasi-centrum/). […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: