Elballagtak a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum nyolcadikos diákjai

0 0
Read Time:2 Minute, 16 Second
Kemény Zsigmond Elméleti Líceum nyolcadikos ballagás / Riti József Attila

Június 10-én, csütörtökön délután, ünnepi keretek között, a járványügyi intézkedéseknek eleget téve elballagtak a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum nyolcadikos diákjai.

Az ünnepi eseményen részt vettek Vajda Dániel református lelkipásztor, Drăgan Ovidiu polgármester, a Téka Alapítvány alelnöke Balázs-Bécsi Enikő Katalin és Rotar Izabella az RMDSZ szamosújvári szervezetének elnöke.

A nyolcadikos diákok a Gaudeamus akkordjainak kíséretében az udvarra vonultak és elfoglalták helyüket a színpadon. Az ünnepélyt Pap György Attila igazgató nyitotta meg, beszédében kiemelte a ballagás és a záróvizsga fontosságát.

Az igazgató beszéde után felszólalt Drăgan Ovidiu polgármester, majd pedig a Téka Alapítvány képviselője, Balázs-Bécsi Enikő mondta el ünnepi beszédét, melyben kiemelte a tanév nehézségeit, amit közösen kellett megoldani, majd felkérte a diákokat, hogy értékeljék azt, hogy egy jól felszerelt iskolában tanulhattak, ahol szakmailag jól felkészült és elhivatott tanárok nevelnek és oktatnak. Végezetül a Téka Alapítvány nevében sok sikert kívánt a diákoknak.

Az ünnepi beszédek sorozata Vajda Dániel lelkipásztor köszöntésével ért véget. Kiemelte, hogy az ember esendő és szüksége van arra, hogy vigyázzanak rá. Útravalóként felolvasta János Evangéliumának 10. részét: „Bizony, bizony mondom néktek: A ki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másunnan hág be, tolvaj az és rabló.” Végezetül pedig Isten áldását kérte a ballagókra és a tanárokra.

Zenélnek a ballagóknak / Riti József Attila

Az áldás után az iskola hetedikes diákjainak búcsúztatója következett, melyet Magó Tünde és Hajdú Enikő osztálynevelő tanárok irányítottak. A búcsúztató keretén belül Borsos Irisz Kinga, Lénárd Ingrid, Farkas Erik, Mărginean Cristian, Vigh Nikol, Ferenczi András, Săplăcan-Szilágyi Emma, Szegedi Stefánia és Fodor József Attila szavaltak, Papp Botond, Papp Dávid, Tasnádi Marci és Takács Oszkár pedig zenéltek. A hetedikesek búcsúbeszédét Fodor Nóra és Katona Krisztina mondták el.

A búcsúztató után következett a ballagó diákok ünnepi műsora, melynek keretén belül Faragó Ünige és Juhos Barbara osztálytársaik nevében elbúcsúztak tanárjaiktól, Juhos Botond, Székely Szeréna, Tunyogi Lehel és Zoltán Andrea szavaltak, Szegedi Katinka fuvolázott és Casian Anett pedig orgonált. Ezt követően Bándi Gyöngyi és Márton Sarolta osztályfőnökök búcsúbeszéde következett, melyben jó tanácsokkal látták el a diákokat.

Díjazottak:

VIII. A osztály:

I. díj: Barabás Emőke

II. díj: Faragó Kriszta

III. díj: Bassetti Evelin és Faragó Edina

I. dicséret: Casian Anett

II. dicséret: Juhos Barbara

III. dicséret: Szegedi Katinka

IV. dicséret: Székely Szeréna

V. dicséret: Lapohos Dávid

VIII. B osztály:

I. díj: Márton Ingrid

II. díj: Zoltán Andrea

III. díj: Faragó Ünige

I. dicséret: Tunyogi Lehel

II. dicséret: Varga Ágnes

III. dicséret: Ciornea Adela

IV. dicséret: Orbán Márkusz

V. dicséret: Menyhárt Szilárd

            A díjazás után a ballagó diákok szüleik kíséretében elhagyták az iskolaudvart.

***

A csütörtöki ballagást megelőzte a szorványkollágium hét diákjának búcsuztatója, amin a hetedikes diákok is ünnepi műsorral készültek.

Riti József Attila

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük