Iktatták az RMDSZ szamosújvári szervezetének jelöltjeinek iratcsomóit

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second
Iktatták az RMDSZ szamosújvári szervezetének jelöltjeinek iratcsomóit / fotó: RMDSZ Szamosújvár

Hétfőn délután (április 29) az RMDSZ szamosújvári alapszervezetének népes küldöttsége a helyi választási irodánál iktatta a szamosújvári RMDSZ tanácsos-jelöltek iratcsomóit és ezzel hivatalosan is megkezdődött a szervezet útja a június 9-én lebonyolított önkormányzati választások fel. A helyhatósági választásokkal párhuzamosan június 9-én európai parlamenti választásokat is szerveznek az Európai Unió minden tagállamában. Az önkormányzati és az Uniós választásokat nem csak Romániában tartják egyszerre, hanem Magyarországon is, ahol továbbra is a FIDESZ az esélyes.

Az erdélyi magyar pártok idén is közösen, az RMDSZ listáin szerepelnek a választásokon, azzal a szándékkal, hogy ne veszélyeztessék az erdélyi magyarság képviseletét. A március végén, Kolozsváron aláírt választási megállapodás értelmében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a két kisebbik erdélyi magyar pártnak, az Erdélyi Magyar Szövetségnek (EMSZ) és a Magyar Polgári Erőnek (MPE) is helyet biztosít az európai parlamenti választások listáján. A Szabad Emberek Pártja – Partidul Oamenilor Liberi nem részese a választási megállapodásnak, mert az utóbbi vegyes párt. Jelöltjei azonban a Székelyföld kivételével román nemzetiségűek.

A június 9-én tartandó európai parlamenti voksok szavazólapjain az RMDSZ az első helyt foglalja el, derült ki ma, a Központi Választási Iroda székhelyén szervezett sorsolás következtében. A listán elfoglalt első hely pszichológiai előnyt biztosít az RMDSZ számára.

Végezetül még csak annyit említenénk meg, hogy az RMDSZ Kolozs – megyei szervezete is ma iktatta a megyei tanács jelöltek iratcsomóit.

RJA  

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük