Legújabb híreink

női szervezet pályaválasztás vereség Téli felkészülés hócsata
0 0
Read Time:2 Minute, 34 Second
Kolozsvári Magyar Napok / forrás: magyarnapok.ro

Az idén augusztus 17 és 22 között szervezik a Kolozsvári Magyar Napokat, jelentették be a szervezők a július 7-én tartott sajtótájékoztatón. Az idei kiadás mottója a: Kerekedik.

A rendezvény a járványügyi intézkedések jegyében zajlik majd, ami azt jelenti, hogy a rendezvényekre maximum 5 ezer embert fogadhatnak be, de nem kell előre kiváltani a jegyeket mint tavaly. A résztvevők csak védettségi igazolással (oltási igazolás, vagy bizonyítania kell, hogy az elmúlt időszakban átesett a koronavírus-fertőzésen, de lehetőség adódik majd a helyszínen, saját költségen, koronavírus-gyorstesztek elvégzésére is, melynek negatívnak kell lennie a belépéshez) léphetnek be a programpontokra.

            A sajtótájékoztatón elmondták, hogy több mint 200 programmal készülnek, közel 50 programhelyszínen. Az idén új helyszínként említették a Református Kollégium udvarát is, ahol sor kerül beszélgetésekre, könyvbemutatókra és egyéb kulturális eseményekre. Továbbá idén sem maradhat el a középkori falu és a gyerekfoglalkozások sem, melyeknek helyszíne ezúttal is a Farkas utcai Romkert.

            Az elmúlt évekhez hasonlóan a Farkas utcai vásárt is megtartják és ez lesz az egyedüli helyszín, ahol nem kérnek oltási igazolást vagy negatív teszteredményt, hiszen a vásárok esetén a rendelkezések nem írják elő.

            Továbbá a programok között lesz főzés, lesznek városi séták, Kolozsvári Magyar Filmnapok a Tranzit Házban és a Sapientia EMTE épületében. Nem maradnak el a Farkas utcai református templomban a déli orgonakoncertek, illetve a Szabók-bástyája melletti várfalon tartott fúvószenekarok koncertje sem.

            A sajtótalálkozón az is kiderült, hogy idén újdonságként Pálosan szép az élet címmel kiállítást szerveznek, amely az evangéliumi nyolc boldogság tematikáját bontja ki interaktív formában. A tárlatot a Magyar Pálos Rend állította össze.

            A Kolozsvári Magyar Napok 2021-es kiadása sem marad néptánc nélkül, az idén is megszervezik a Szent István Napi Néptánctalálkozót.

            A főtéri koncertek közül bejelentették a következő fellépőket: Tokos Zenekar, Knock Out, a Ghymes Zenekar alapítója Szarka Tamás és zenekara, a Kolozsvári Magyar Opera, a Hot Jazz Band és Hobo. A koncertek tervezett programja:

Augusztus 17., kedd: nyitógála a Kolozsvári Magyar Operában, a gödöllői Monarchia Operett bemutatja Huszka Jenő és Szilágyi László Sissi, a magyar királyné (Erzsébet) című operettjét Kerényi Miklós Gábor rendezésében.

Augusztus 18., szerda: Tokos zenekar 10. születésnapi koncertje;

Augusztus 19., csütörtök: Knock-Out, Szarka Tamás (Ghymes) és együttese;

Augusztus 20., péntek: a Kolozsvári Magyar Opera produkciója, filmvetítés;

Augusztus 21., szombat: Hot Jazz Band, Hobo és zenekara.

A legtöbb programpontot az idén is közvetítenek a KMN TV-n, illetve a Facebookon. 

            Végezetül a szervezők elmondták, hogy a teljes programkínálatot július végéig véglegesítik.

A Kolozsvári Magyar Napok szervezői önkénteseket keresnek. Az érdeklődök július 26-ig jelentkezhetnek az alábbi linkre kattintva:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScrg7kBlU2UNqY_iLwMasv3RJt-hf61pP3AP71n4b51REWLZA/viewform

RJA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: