Ötletbörzére bízná a Főtér rendezését a városháza

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second
A város főtere 2013-ban / fotó: Riti József Attila

            Már Szabó Marius polgármestersége alatt (2012-2016) felmerült a Főtér rendezése, amikor több tervet is közvitára bocsájtottak. A kezdeményezésből végül nem lett semmi, egyfelől azért, mert az akkori polgármester nem szerzett egy újabb mandátumot, másfelől pedig azért, mert a tervek megosztották a város lakosságát.

            Nyolc év után újra napirendre került a téma, ezúttal is a szakemberekre bízna az önkormányzat a megoldást. A január 28-án tartott városi tanácsülésen, a polgármester javaslatára, elfogadtak egy határozattervezetet, amely ötletpályázatot hirdet meg My City Gherla néven. A pályázatra csak hivatalos engedéllyel rendelkező hazai vagy külföldi tervezőirodák vagy építészmérnökök jelentkezhetnek.

A régi Főtér / archív

            A pályamunkák értékelésére egy bizottságot hoztak létre a városházán, melynek tagjai között szerepel majd Molnár Tibor szamosújvári helyi tanácsos is. A polgármesteri hivatal a győztes pályázatot benyújtó szakemberrel vagy tervezőirodával fogja lebonyolítani a Főtér és környéke (Felső Középutca – str. Ștefan cel Mare, Felső Vízutca – str. 1 decembrie 1918 és az összekötő utcák) felújítását.

            A verseny felhívását és szabályzatát nemsokára feltöltik a www.gherla.ro portálra is, ahol az érdeklődök több információt szerezhetnek.

Riti József Attila

A Főtér múltjáról a következő linkre kattintva olvashat:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.