Legújabb híreink

KIFOR stadion Mezőség ma
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Sikeresnek mondható a Warboy című román háborús dráma vetítse, melyen Marian Crișan rendező mellett részt vett Székely Tibor szamosújvári színész, Ovidiu Crișan és Dan Chiorean (aki a Mircea Bravo filmjeiben az apát játssza).

A vetítés kis folklórműsorral kezdődött, Constantin Istici pánsípon játszott pár melódiát a szépszámban megjelent közönségnek. Ezt követően pedig színpadra léptek a rendező és a színészek, melyek köszöntötték az egybegyűlteket. Köszöntőjében Székely Tibor elmondta mennyire örül, hogy egy olyan alkotást hoztak Szamosújvárra melyben ő is szerepel.

A filmvetítés végén a közönség kérdéseket tehetett fel az alkotók számára, akik szívesen válaszoltak. A rendező és a színészek is elmondták milyen volt a forgatás, milyen kihívásokkal találkoztak a munka alatt. Végezetül pedig a mozi előcsarnokéban fogózkodni is lehetett az alkotókkal.

Március 21-én vetített filmben játszó Székely Tibor (aki a Szatmárnémeti Északi Színház román társulatának az alkalmazottja) számára ez volt az első filmes szereplése, de nem az utolsó, mert jelenleg egy sorozat forgatásán (Las Fierbinții) is dolgozik.

Marian Crișan tapasztalt rendező és forgatókönyvíró, az általa rendezett filmek: Warboy (2023), Valea Mută (2022), Berliner (2020), Orizont (2015), Rocker (2012), Morgen (2010 – Hatházi András, kolozsvári magyar színész is játszik benne), Luni (2008), Megatron (2008), Portret de familie (2007), Amatorul (2006), La multi ani! (2005).

A Filmtett (www.filmtett.ro) szerint a film rövid szinopszisa: „1944 szeptemberét írjuk, a második világháború a végéhez közeledik. Míg apja valahol a fronton harcol, a tizenéves Nicu (Daniel Bâliș) egyedül indul útnak az Erdélyi-szigethegységen át, hogy megmentse a család lovait. (…) Warboy kosztümös dráma annak rendje s módja szerint, Crișan nem próbálja meg kifordítani a műfaj kereteit, sőt, meséjét olykor western-magaslatokig romantizálja.”

Riti József Attila

A film összefoglalója:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: