Legújabb híreink

Csicsergők KIFOR stadion
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second
A Kemény Zsigmond Elméleti Líceum nyolcadikosai a ballagáson / Fotó: Riti József Attila – hivatalos – archív

Csütörtökön (június 23) délelőtt kihirdették a nyolcadik osztályos záróvizsgák eredményeit. A szamosújvári Kemény Zsigmond Elméleti Líceum diákjai nagyon jól teljesítettek, ugyanis 97,05%-uk szerzett átmenő jegyet, ami a 82,3%-os országos és a 92,5%-os megyei átlag felett van.

A jelenlegi rangsor szerint, az iskola egyik diákja 9,71-es átlaggal a megye magyar diákjai közül a második lett a vizsgán.

A Szamosújvár közeli magyarlakta települések diákjai is jól teljesítettek, a széki iskola 14 diákja közül 92,85%-ának sikerült átmenő jegyet írni. A búzai iskola átmenési aránya 80%, de ebben a román diákok is szerepelnek. A búzai iskolában összesen négy diák vizsgázott és mind a négyen átmenő jegyet írt a megmérettetésen.

Mindazok a diákok, akik nincsenek megelégedve az eredménnyel csütörtökön és pénteken fellebbezhetnek. A dolgozatok átjavítása után, június 30-án közlik a végleges eredményeket.

Az eredmények közlése után a nyolcadikosok számára vár a felvételi, ami július 4-én kezdődik. A felvételizők július 4. és 11. között írják be azokat az iskolákat, ahova felvételizni szeretnének. Július 14-én közli a minisztérium a számítógépes elosztás eredményeit, melynek következtében a diákok megtudják milyen középiskolába jutottak be. A felvételi folyamat utolsó lépése július 15. és 20. között lesz, amikor a diákok ellátogatnak azokba a középiskolákba, ahova bejutottak és leadják a szükséges okiratokat.

RJA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: