Legújabb híreink

Szék vereség női szervezet pályaválasztás vereség
0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second
Kézműves tábor
XIII. Kézműves tábor/Téka Alapítvány

A vakáció első napján már tábori zsivalytól csengett a szamosújvári Téka Alapítvány udvara. Régi és új táborozók érkeztek vasárnap este a kollégiumba, majd hétfő reggel a szamosújvári és a környékről bejáró gyerekekkel kiegészülve indultak a kézműves műhelyek.

         Tavaly csak online formában valósulhatott meg egyik közkedvelt táborunk, idén már meghirdetéskor nagyon hamar beteltek a helyek. Vasárnap délután érkeztek a gyerekek, a szülők idén csak a kapuig kísérték őket. Rövid egészségügyi ellenőrzés után felmehettek a szobákban. Az estet csapatépítő és ismerkedő játékok zárták.

         Hétfő reggeltől hat műhelyben alkothattak forgószínpad szerűen a táborozók. Fonalgrafika, gyertyaöntés és bútorfestéssel készült gyertyatartó, ostorfonás-pirogravált ostornyél díszítéssel, tűzzománc képecske, agyagedény készítés és gyöngyállatka fűzése volt az első három nap programja. Utolsó két napon újabb három kézműves technikával gazdagodhattak a 6-13 éves kis alkotók: nemezelés, drótékszer és rajzolás. Kinek melyik technika lett a kedvence, de „nem gondolták, hogy ilyen menő dolgokat készítünk”-idézve egyik első táborozót.

         Az alkotóműhelyek mellett számos tevékenységet szervezett a Téka oktatói csapata. Juhos Helga népdalokat oktatott, kis népdalfüzetet is hazavihettek a gyerekek, hogy a kedvencüket otthon is dalolhassák. Hétfőn a kérői Tékarám lovasudvaron tettek látogatást, majd a kérői dombtetőről csodálták meg Szamosújvárt. Kedden a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum udvarán és focipályáján sportestét szerveztek, a fiúk fociztak, a lányok stafétajátokokon vehettek részt. Szerdán este ismét Kérő, ahol a lovasudvarba sportjátékokat szerveztek, illetve meglátogatták Felszegi Melinda levendulását, aki nagy lelkesedéssel mesét a levendula termesztésről, felhasználásról. Kézműves termékeit be is mutatta a gyerekeknek.

         A tábor egyik kedvenc pontja a csütörtöki buli volt, ahol néptánc és modern tánc is szerepelt a repertoárban. A táncos kihívásnak nagy sikere volt.

Pénteken ebéd után került sor az elkészített munkák kiállítására,  táborzárásra, értékelésre. Gyönyörű munkák születtek, köszönjük a gyerekek lelkesedését, az oktatók munkáját és a szülők bizalmát! Jövőre ismét közösen alkotunk-búcsúzott el az összebarátkozott csapat. 

         Táborunkat az NKA támogatta.

Fodor Emőke

A táborról készült képgalériát megtekinthetik a Téka Alapítvány Facebook oldalán:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “XIII. kézműves tábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: