Roboys programozó kör a Kemény Zsigmond Elméleti Líceumban

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Felszegi Melinda tanítónő irányítása alatt, programozó kör működik Szamosújváron, a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum keretén belül. Az áprilisban megalakult és Roboys nevet viselő szakkör tagjai tizenhárom III-VI. osztályos fiú. A diákok a Code Kids nevű program segítségével, rögtön az indulás után, online elvégezte az első képzési szintet és folyamatban van a bonyolultabb kódolási gyakorlatoknak az elsajátítása. Felszegi Melinda elmondása szerint májusban már be is iratkoztak az első versenyre.

Az elmúlt napokban a Code Kids kerületi vezetője, Ovidiu Ana ellátogatott a líceumba, ahol találkozott Pap Attilával, a szülőkkel, a diákokkal és a programvezetővel. Ezen a találkozón a diákok megismerkedhettek azokkal a robotokkal melyeket majd ők is kezelhetnek, a közeljövőben. Ugyanekkor egyeztettek a kör elkövetkezendő programjáról is.

Felszegi Melinda körfelelős a következőket nyilatkozta a programról:

„A programról az egyik szülő, Kerner Doina mesélt nekünk először. Mi vagyunk az egyedüli Codekids csoport Kolozs megyében.

A közel jövőben több országos versenyre is be fogunk nevezni. Tanulmányi utakat fogunk szervezni, amelyek során a Roboys csapat tagjai elmélyíthetik, gyakorlatba ültethetik programozói ismereteiket.

Fontos az, hogy itthon, a mi iskolánk diákjai éljenek ezzel a lehetőséggel, megkapják a programozáshoz szükséges alapokat. Szeretnénk robotokat is sajátunknak tudni mielőbb, színesebbé és tartalmasabbá téve ily módon is a tevékenységeinket.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük