VIII. Népzenetábor és mesterkurzusok Feketelakon

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second
VIII. Népzenetábor és mesterkurzusok Feketelakon / fotó: Téka Alapítvány

            2023 aug. 30- szeptember 2 között zajlottak a VIII. Feketelaki népzenetábor tevékenységei és a Téka Népzeneiskola mesterkurzusai Feketelakon, a Téka Táborközpontban. Támogatók a Nemzeti Kulturális Alap és a és Halmos Béla Program voltak.

            A táborba meghívást kaptak azok a diákok, akik tanév közben népzene – és egyéni népdaloktatásra jártak. Oktatóik: Szabó Bence, Miklósi Hunor, Dezső Attila és Balogh Soós Hunor -hegedű, Szabó Boglárka – ének, Vincze Balázs- brácsa, Szakács Kristóf- bőgő , akik a  gyakorláson túl színes programot szerveztek a résztvevőknek.

            A 35 táborlakó a három napon, az intenzív gyakorláson kívül közösen zenélt, népdalt tanult, de népzenegyűjtésekről szóló dokumentumfilmeket is néztek és ezekről kvízeket oldottak meg. Táncház is volt, meghívott adatközlő zenészekkel, Ifj. Fodor Sándor “Netivel” és Tóni Rudolffal, akikkel közösen is zenéltek.

            A táborban kalotaszegi és felcsíki zeneanyagot dolgoztak fel, az esti örömzenéléseken az egész évben tanult mezőségi, kalotaszegi és felcsíki dallamok is elhangzottak.

            A gyerekek és fiatalok idén is sokat fejlődtek a tábor alatt, izgalommal várják az új kihívásokat, közös zenéléseket. Köszönet a Téka Alapítványnak a lehetőségért, az oktatóknak és a szervezőknek az egyéni igényekre figyelést a közösségfejlesztés mellett.

Fodor Emőke

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “VIII. Népzenetábor és mesterkurzusok Feketelakon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük