Legújabb híreink

Slobozia szabadnapos székesegyház Márton nap viszhang
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Július 22-én, ünnepélyes keretek között a Budai Várban, a Hadtörténeti Múzeum Márványtermében, díjazták a Rákóczi Szövetség által meghirdetett Várak és erődtemplomok, történelmünk dicső hírmondói című rajzpályázat nyerteseit, valamint a felkészítő pedagógusokat.

A díjátadóra érkező alkotókat és vendégeket Petneházy Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa, a rajzpályázat fővédnöke köszöntötte és fogadta. Beszédében elmondta, hogy: „az alkotók az épített és szellemi örökségünk továbbvivői”

Az eseményen beszédet mondott Németh Szilárd is, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes: „alkotásaitokkal megmutattátok, hogy tisztelitek és szeretitek a hazátokat és tisztában vagytok vele, hogy mit jelent és jelentett a haza védelme”. Beszédében kiemelte azt a tényt, hogy a kiállítás méltó módon állít emléket, az országot, a kereszténységet és Európát védő végvári vitézek hősiességének.

Az ünnepély után a résztvevők Kapisztrán János szobornál helyezték el az emlékezés virágait a Nándorfehérvári diadal 565. évfordulója alkalmából.

A rajzpályázatra több mint 1300 rajz érkezett. Az alkotásokat életkori csoportok szerint díjazták.

A III. és IV. osztályosok kategóriában, egy szamosújvári diákot is díjaztak. Vincze Ágnes, IV. osztályos tanuló részesült különdíjban. Felkészítő pedagógusok Liszicsán Enikő és Puskás Etelka voltak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a felkészítő pedagógusokat is díjazta, elismerő Oklevelet nyújtott át a kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként.

Rákóczi Szövetség

A Rákóczi Szövetség egy budapesti központú civil szervezet, mely azzal a céllal alakult 1989-ben, hogy a segítse a magyar kultúra, a magyar nyelv és a magyar közösségek ügyét. Tevékenységi köre a Kárpát-medencei magyar fiatalok.

Liszicsán Enikő és Riti József Attila

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: